A Telenor az idén kilépve a kizárólag mobilalapú szolgáltatói körből informatikai és vezetékes megoldásokkal szélesíti üzleti szolgáltatásai körét – közölte a vállalat.

Fotó: Mohai Balázs / MTI

A cég az elmúlt pénzügyi évben 5,1 százalékos növekedéssel elérte a 191,942 milliárd forintos bevételt. Jelezték: tavalyi árbevételük közel 40 százalékát az üzleti területről származó bevételek adták, a jövőben ettől a piaci részesedésük növekedését várják. Ebben hozzáadott értéket várnak az októbertől elérhető menedzselt tűzfalszolgáltatástól, valamint az optikai vezetékesinternet-szolgáltatástól. 

Az optikai vezetékes internetelérés technológiai infrastruktúrájában a Telenor partnere a Magyar Telekom, amely nagykereskedelmi konstrukcióban biztosítja optikai hálózatát annak meghatározott területein. A fejlesztések és a hálózat modernizációjának érdekében a Telenor tavaly és idén összesen nettó 92,454 milliárd forintot fordított a hálózatának fejlesztéséhez szükséges frekvenciák megszerzésére. 

A Pannon GSM néven alapított Telenor Magyarország 1994. március 27-én Magyarországon elsőként indított kereskedelmi GSM-szolgáltatást. A cég jelenleg 75 százalékban a cseh PPF Csoport, és 25 százalékban az Antenna Hungária tulajdona.