Legördült a 250 ezredik elektromos motor az Audi Hungaria gyártósoráról. Győrben 1994-ben kezdődött a motorgyártás, mára a vállalat a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött. Három éve új korszak vette kezdetét az Audi Hungariánál: 2018-ban elindult az elektromos hajtások sorozatgyártása.

Fotó: Audi

Emellett a vállalat az elektromobilitás jegyében már készül a következő e-motorgeneráció gyártására.

Az elektromos hajtások gyártásával 2018-ban egy teljesen új kompetenciákat építettünk fel, ezáltal megalapoztuk vállalatunk fenntartható és hosszútávú versenyképességét. Az évek során Győr az e-motorgyártás központjává vált az Audi Konszernben, a jövőben tovább erősítjük és bővítjük az elektromos hajtások szegmensét vállalatunknál

– mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Az elektromos hajtásokat Győrből karbonsemleges vonatokkal szállítják Brüsszelbe, ahol az ott készülő Audi e-tron és Audi e-tron Sportback modellekbe építik be őket. Az e-transzformáció jegyében az Audi Hungaria elektromos motorokat fejleszt és gyárt, valamint ezzel egyidejűleg már javában készül az új e-motorgeneráció gyártására.

A jövőben Győrben készülnek a Volkswagen Konszern tisztán elektromos járműveinek hajtásai, amelyek az Audi és a Porsche által közösen fejlesztett prémium elektromos platformra – Premium Platform Electric (PPE) épülnek.

Az új e-motorok gyártásához egy meglévő gyártócsarnokban alakítanak ki egy 15 ezer négyzetméteres területet, ahol 700 munkatárs fog dolgozni a sorozatgyártásban.