Már a Magyar Bankholding lízing-leányvállalatainál is elérhető a Széchenyi Lízing GO!, a Széchenyi-kártya újraindítási program új terméke. Az állami támogatásnak köszönhetően a lízingkonstrukció éves kamata fix 0,5 százalék, ezzel segítve a hazai vállalkozásokat a pandémiás időszakból való kilábalásban.

Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A Széchenyi-kártya újraindítási program keretében indított Széchenyi Lízing GO! terméket már a Magyar Bankholding lízing-leányvállalatainál is igényelhetik a mikro-, kis- és középvállalkozások. Az új termék, amely nyílt végű és zárt végű pénzügyi lízing formájában egyaránt elérhető, rugalmas megoldást kínál különböző eszközbeszerzésekre, így például új vagy használt személygépjármű, haszongépjármű, mezőgazdasági gép és egyéb gép vagy berendezés finanszírozására. 

A lízingkonstrukció kkv-k, egyéni vállalkozók és őstermelők számára egyaránt elérhető, 36 és 96 hónap közötti futamidővel, akár 1 milliárd forint hitelösszegig is igényelhető. A termék 7,5 százalékos kamata a 7 százalékos állami támogatás révén mindössze évi 0,5 százalék, emellett a lízingcégnek fizetendő költségként csupán a finanszírozott összeg 1,5 százaléka, de legfeljebb 1 500 000 forint mint szerződéskötési díj jelenik meg. 

A Magyar Bankholding Zrt. 2021 márciusában hirdette meg a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank egyesítésére vonatkozó ötéves stratégiáját. Ezzel Magyarország második legnagyobb bankcsoportja jött létre, amelynek része a lízingpiac négy meghatározó szereplője: az MKB-Euroleasing, a Budapest Autó, a Budapest Lízing és a Takarék Lízing. 

A Széchenyi Lízing GO! a KAVOSZ Zrt. által működtetett Széchenyi-kártya program részét képezi.