A téli szünetben, december 22. és január 2. között ismét ingyenesen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a MÁV–Volán-csoport és a GYSEV járatain a menetjegy vásárlásakor bemutatott sárga Kajla útlevéllel. A „Hol vagy, Kajla?” programot 2019 nyarán indították el, és idén már nemcsak a nyári és őszi iskolai szünetben, hanem a karácsonyi időszakban is igénybe lehet venni akár egynapos, akár egész hétvégés kirándulásokhoz.

Fotó: MÁV

A program keretében országszerte 500 helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni. Idén nyáron több mint hetvenezren utaztak a Kajla útlevéllel, illetve éltek a díjmentes utazási lehetőséggel.

Az ország szinte minden régiója népszerű volt, Szentendre, Esztergom, a Dunakanyar, a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó környéke egyaránt. Az őszi szünetben több mint 13,5 ezer Kajla-jegyet váltottak a MÁV–Volán-csoport járataira. Ebben az időszakban a legnépszerűbb buszos úti cél Siófok, Pécs, Eger, Szentendre és Esztergom volt, vonattal pedig a váci, a szegedi, a miskolci és a győri vonalon utaztak a legtöbben. A Balaton körüli utazásokhoz több mint 11 ezren váltottak díjmentes KajlaBalaton24 napijegyet az őszi szünetben – közölte a MÁV.

A Kajla útleveles, ingyen utazó gyermekek kísérőinek kedvezményes jegyvásárlási lehetősége az akciós időszakban is megmarad.