Japán

A japán fogyasztói árak éves szinten 0,8 százalékkal emelkedtek 2021 decemberében, felgyorsulva az egy hónappal korábbi 0,6 százalékos növekedéshez képest, ez a folyamat immár zsinórban a negyedik hónapban volt tapasztalható. A legutóbbi adat egyben a legmagasabb éves inflációs ráta volt 2019 decembere óta, amit az élelmiszerárak meredek emelkedése és a lakhatás további drágulása erősített fel. A japán szaktárca ma közli a friss, januári inflációs rátát, amely a várakozások szerint 0,9 százalékos lehetett éves összehasonlításban.

Eurózóna

Ma teszi közzé az Eurostat az eurózóna tavaly decemberi építőipari termelésének alakulását mutató adatokat. Az euróövezet építőipari termelése 0,5 százalékkal nőtt 2021 novemberében éves összevetésben, ami a leggyengébb növekedés az elmúlt három hónapban, és a lefelé módosított, 3,6 százalékos októberi emelkedést követően. Úgy az építőiparban, mint a mélyépítésben lassulás volt tapasztalható. A legnagyobb gazdaságok közül Németországban, Franciaországban és Spanyolországban is mérséklődött az építőipari termelés.

Egyesült Államok

A tengerentúlon ma jelennek meg a lakásértékesítésekkel kapcsolatos friss adatok. A várakozások szerint januárban 6,1 millió lakást értékesítettek. A lakáseladások az Egyesült Államokban 4,6 százalékkal, szezonálisan kiigazított éves szinten 6,18 millióra estek 2021 decemberében, ami az előző négy hónap a legalacsonyabb adat volt. 2021 utolsó hónapjában mind a négy nagy amerikai régióban visszaestek az eladások. A teljes lakásállomány 18 százalékos csökkenése mellett, az ingatlanok medián ára 15,9 százalékkal volt magasabb. Elemzői várakozások szerint idén alakásáral mérsékelt növekedésére lehet számítani. 

Oroszország

Ma jelenik meg a tavalyi év egészére vonatkozó orosz bruttó gazdasági termésről szóló adat. Az orosz gazdasági minisztérium előrejelzése szerint 2021-ben 4,6 százalékkal nőtt a az előző év 2,7 százalékos csökkenése után.