Ezen a héten Baranya megyében több helyen ellenőriz a kedden Villányban, a Damjanich János utcai üzletekben, csütörtökön Sásdon és Magyarszéken a vendéglátóhelyeken, pénteken pedig Pécsett, a könyvesboltokban ellenőrzik. Vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

Fejér megyében a vendéglátóhelyeken ellenőrzik a  nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét. Hajdú-Bihar megyében a kiskereskedők és a vendéglátók ellenőrzését tervezik az alábbi településeken: kedden Vámospércs, Nyírábrány, Fülöp, szerdán pedig Hajdúszovát, Derecske, Földes, Báránd vállalkozásai számíthatnak revizorokra.

Fotó: Oláh Tibor / MTI

Heves megyében ajándéküzletekben, virágárusoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a hónap végéig azokat a vállalkozásokat vizsgálják, amelyeknél az elmúlt három évben nem ellenőrizték az online pénztárgépek üzemeltetésével kapcsolatos szabályokat. Komárom-Esztergom megyében az autóalkatrész-kereskedőket ellenőrzik ezen a héten.

Nógrád megyében hétfőn a Rétsági, kedden a Pásztói, szerdán a Balassagyarmati, csütörtökön a Salgótarjáni, pénteken pedig a Szécsényi járásban ellenőrzik a revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a használtruha-kiskereskedőknél.

Somogy megyében a héten a gazdaboltokban és mezőgazdasági üzletekben, a vetőmag- műtrágya kiskereskedőknél, és az építkezéseken ellenőriznek, a vizsgálatok a megye teljes területét érintik. Zala megyében március végéig a mezőgazdasági boltokat, virágboltokat, kertészeteket, faiskolákat ellenőrzik. Továbbá az ország legtöbb megyéjének építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.