A korábbi évekhez hasonlóan gyarapodott a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány vagyona, tavaly 1,3 milliárd forint árbevétel mellett 166,7 millió forint adózott eredményt ért el, míg az alapítványi összvagyon év végén meghaladta a 280 milliárd forintot – áll a szervezet közleményében.

Az alapítvány létrejötte óta 11,9 milliárd forint értékben több mint 1600 oktatási és tudományos pályázatot támogatott.

Az alapítvány vagyonát az Optima Befektetési Zrt kezeli, és ugyancsak sikeres évet zárt 2021-ben, ahogyan a Optima Befektetési Alapkezelő Zrt. is. Előbbi 115,9 millió forint, utóbbi 205,5 millió forint adózott eredményt produkált.

„Az Optima eddigi vagyonkezelési stratégiáját és döntéseit a piaci fejlemények visszaigazolták, folyamatosan növelni tudta a rábízott alapítványi értékét. Az eredményes és vagyonbővülést hozó tavalyi teljesítmény nagyban köszönhető az elmúlt éveket jellemző átgondolt, prudens befektetési politikának. Olyan sikeres invesztíciókat hajtottunk végre ugyanis korábban, amelyeknek eredményeként stabilan és hosszú időszakra biztosított a szervezetek pozitív gazdálkodása” – mondta Dr. Dudás Lóránt, az Optima Befektetési Zrt vezérigazgatója. Mint ismert, az elmúlt év legnagyobb hatású Optima Befektetési Zrt. invesztíciója a Budapesti Metropolitan Egyetem megvásárlása volt.

Ennek köszönhetően Magyarország legnagyobb magánegyeteme olyan megbízható hazai tulajdonosi háttérrel gazdagodott, amely biztosítja a kitűzött célokat, hogy az egyetem Európa meghatározó egyetemei közé emelkedjen.