Az öt hazai fesztivált szervező cég két teljes év kihagyás után, május végén a Gourmet fesztivállal nyitja a szezont, amelynek csúcspontja az idén is az óbudai Sziget Fesztivál lesz, amely a Balaton Soundhoz hasonlóan a korábbinál egy nappal rövidebb programmal tér vissza. 

A sok milliárd forintos szervezési költség majdnem felét a fellépőknek kifizetett díjak teszik ki, a leggyorsabban a Dua Lipa-koncerttel reklámozott első és a Justin Bieberrel beharangozott harmadik napra fogynak a Sziget-jegyek. Budapesten és Zamárdiban is hosszú távon számítanak a fesztiválokra, utóbbi városban kvázi népszavazáson döntöttek a lakók arról, hogy visszavárják a többnapos vendégáradatot hozó programokat. 

Kádár Tamás elmondta, minden rendezvényhelyszínen jelentősen megemelték a területfoglalási díjukat, és minden más költségük is nőtt, de legalább a fellépők gázsija nem ugrott meg, hiszen mindenki a stabil és biztos folytatásban érdekelt, a komoly piaci szereplők nem tervezik egy szezon alatt megkeresni az elmúlt két év kiesett bevételeit.

Keresse a VG Podcastot a kedvenc alkalmazásán!

Spotify: VG Podcast

Anchor: VG Podcast

Google Podcasts: VG Podcast

Radio Public: VG Podcast

Breaker: VG Podcast