BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hírrel indul a hétvége: befektetésre ajánlja Magyarországot a Fitch

Jó hírrel indul a hétvége: stabil kilátás mellett továbbra is befektetésre ajánlja Magyarországot a Fitch Ratings – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

Kedvező, hogy a hitelminősítő a háborús válság és az európai recessziós félelmek ellenére is megerősítette hazánk besorolását. Ezzel szemben az elmúlt hónapokban Csehország és Szlovákia kilátásait is rontották a hitelminősítők

– értékelt a tárcavezető.

Kifejtette: a Fitch Ratings szerint Magyarország növekedési képességei a hasonló besorolású országokhoz képest is erősek, az év egészében 5 százalék feletti emelkedést várnak a magyar gazdaságban.

Varga Mihály
Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

Varga Mihály szerint az elmúlt évtized munkájának köszönhető, hogy a világjárvány után és a háború idején is mindhárom nagy hitelminősítő befektetésre ajánlja Magyarországot.

A célunk az, hogy a magyar gazdaság növekedését a háborús válságban is megőrizzük

– tette hozzá a pénzügyminiszter.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.