Már a hasznosítás lehetőségét vizsgálja a 2015-ben bezárt egykori Termál Hotel Liget tulajdonosával együttműködésben egy új szakmai befektető, akinek megbízásából elkezdődött a szállodával egybeépült érdi termálfürdő statikai vizsgálata is - derül ki a Termál Online által közölt írásból.

A szakportál az érdi polgármester, Csőzik László tájékoztatására hivatkozik, aki közösségi oldalán jelezte, hogy levelet kapott a fürdőtulajdonos egyház (az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) mellett feltűnt szakmai befektetőtől. Eszerint már a fürdő épület statikai vizsgálata is elkezdődött, és remény van arra, hogy idővel esetleg újranyithat a helyiek körében is hajdan nagyon népszerű intézmény.

termál hotel liget, fürdő
Fotó: erdmost.hu / Érd Most !

A szakportál cikke szerint az 1990-ben megnyílt, 30 szobás termál szálloda kénes, jódos-brómos gyógyvizét támogatott fürdőgyógyászati kezelés keretében sok helyivette igénybe. A komplexum 2015-ben történt bezárása óta Budapestre vagy Agárdra kell fürdőgyógyászati kezelésekre utazni, nem véletlen, hogy azonnal felfigyeltek a helyiek az épületben látott mozgolódásra, hogy ott pakolnak, költözködnek.

Az érdi termálszállodát néhány éve 450 millió forintért akarták értékesíteni, de az egy tartozás fejében végül a hitközség tulajdonába került, azonban továbbra is zárva maradt.