Várhatóan még augusztusban megvitatják a szakszervezetek, a munkáltatók és a kormány a jövő évi és garantált bérminimum megállapítását is megalapozó módszertant. A Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének javaslatát a VG információi szerint legfeljebb kisebb módosításokkal, de végül elfogadhatják a munkáltatói érdekképviseletek is. 

A young woman, freelancer is working on a laptop remotely on a balcony in the open fresh air near the mountains in warm sunny weather
Változik a munka törvénykönyve: könnyebb lesz összehangolni a munkát és a magánéletet. Fotó: Shutterstock

Ahogy arról korábban a VG részletesen beszámolt, a késő ősz helyett idén nyáron kezdődnek a minimálbér-tárgyalások. A konkrét összegekről és a jövő évi emelés mértékéről még korai tárgyalni, ám a szokásosnál több hónappal korábbi egyeztetés megalapozza a konkrétumokról szóló tárgyalási fordulókat.

A  bizonytalanság ellenére újabb hosszú távú megállapodásra törekednek idén a felek, mivel lejár a még 2016-ban megkötött, sikeresnek bizonyult alku.

A Liga és a Munkástanácsok javaslata hosszú távon tenné kiszámíthatóvá és értékállóvá a kötelező legkisebb kereseteket, és ez a jövőben is kiindulópontja lehetne az országos tárgyalásoknak.

A javaslat alapvető célja, hogy a gazdaság teljesítményét a munkavállalók keresetének emelkedése is tükrözze. Ezeket a szempontokat figyelembe véve a tervezet szerint a minimálbér akkor maradna értékálló, ha az adott évre előre jelzett fogyasztói áremelkedés mértékének és az előre jelzett reál-GDP-bővülés mértékének összege szerint változna a bér. 

Úgy tudjuk, az elmúlt hetekben a munkáltatók és a szakszervezetek a kétoldalú egyeztetéseken közel kerültek a megállapodáshoz, mivel a munkaadói képviseletek is belátták, hogy szükség van a bértárgyalásokat megalapozó kiindulópontra. 

A VG információi szerint rövidesen létrejön a megállapodás a szakszervezetek és a vállalkozói érdekképviseletek között, ám tartalmilag még pontosíthatnak a felek a javaslaton.

A bértárgyalásokat megalapozó javaslat elfogadása a kiszámíthatóság és a tárgyalások érdemi gyorsítása mellett azért is fontos, mert hamarosan végleges döntés születhet az európai minimálbérként ismertté vált uniós szintű minimálbér-szabályozásról. 

Korábban írtuk: az irányelvtervezet meghagyja a tagállamok szuverenitását, ugyanakkor célja, hogy aki dolgozik, az ne legyen kitéve a jövedelmi szegénység kockázatának. Érdemi, érzékelhető életszínvonal-emelkedés ugyanakkor aligha várható az EU-s szabályozástól.

A Liga és a Munkástanácsok javaslata összhangban van a Nemzetközi Munkaügyi Szervezetének (ILO) minimálbérre vonatkozó ajánlásaival is.

Információink szerint a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) mielőbbi összehívása azért is fontos, hogy a képviseletek és a kormány még időben előkészítsék a munka törvénykönyvének őszi módosítását. 

A módosításra a korábban elfogadott uniós irányelvek átültetése miatt van szükség. Ezek közül kiemelendő a munka és a magánélet összehangolását előmozdító irányelv, valamint a munkavállaló szülők, édesapák és gondozók szabadságának megemelése.