A különböző, aktuális témák a domainnevek regisztrációinál is megfigyelhetőek a Rackhost web- és szerverhoszting szolgáltató szerdai írása szerint. Mint írják a .hu végződésű regisztrációk teljes mértékben követik a hazánkban zajló vagy hazánkat érintő közéleti-, gazdasági eseményeket, valamint jogszabályi változásokat.

Domain név
Fotó: Shutterstock

Ennek remek példája a múlt hónap, melyben a frissen lefoglalt nevek között nagy arányban figyelhetők meg a szárazság, aszály, energia, napelem, és vármegye kulcsszavakat tartalmazó regisztrációk. A jól eltalált nevek növelhetik a mögé képzelt webshopok, blogok vagy más tartalmak elérését, de sokan csupán spekulációs céllal veszik azokat meg, remélve, hogy később drágábban el tudják adni.

Az írás azonban felhívja a figyelmet arra is, hogy a sikerhez rendkívül gyorsnak kell lenni, hiszen a 2022. júliusában lefoglalt 6770 .hu végződésű domain regisztráció nagy százaléka aktuális témákhoz köthető kulcsszavakat tartalmaz. A szolgáltató szerint a a domainek – és a weboldalak – még mindig nagy üzleti lehetőséget tartogathatnak.