Jelentős bennragadt készletek halmozódtak fel a nagykereskedőknél, így nagy akciókra lehet számítani az év végéig – mondta a Laptophardware.hu operatív vezetője a VG podcastnak. Krajnyák Tamás szerint a vásárlóerő csökkenése már érezhető a laptopok piacán, sokan a legolcsóbb kategóriából válogatnak, míg a magyar fogyasztók eddig a középkategóriát vásárolták jellemzően. 

Az év vége felé akciós hullám jöhet, a nagykereskedők kedvező árakon fogják „ráönteni” a piacra a raktáron lévő készülékeket, ugyanakkor a jövő évben legalább 20 százalékos áremelkedés várható.

laptop
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nem mindig érdemes viszont új gépet vásárolni, sokszor megéri költeni a régi eszközre is.

Egy 5–8 éves laptopra még érdemes lehet rákölteni 50 ezer forintot – tette hozzá a szakember. Önmagában az operációs rendszer frissítése, a gép újratelepítése is sokat javíthat a laptop sebességén

– hangsúlyozta Krajnyák. Ugyanakkor, a legtöbb laptopot úgy gyártották, hogy bővíthető legyen. A régi winchesterek lecserélése, illetve a memória kibővítése, emellett egy alapos tisztítás is csodákat tehet egy notebookkal. Összességében tehát a 10 évnél fiatalabb gépek esetén új laptop vásárlása előtt megéri szakemberrel felmérni, hogy mennyibe kerülne a korszerűsítés, és egyáltalán érdemes-e még költeni a régi laptopra.

Keresse a VG Podcastot a kedvenc alkalmazásán!

Spotify: VG Podcast

Anchor: VG Podcast

Google Podcasts: VG Podcast

Radio Public: VG Podcast

Breaker: VG Podcast