A BDPST Group részvételével folytatódhat a Gellért Szálló korszerűsítése, miután a vállalat képviselői megállapodást kötöttek a hotelt birtokló cégcsoport megvételéről – olvasható a társaság pénteki közleményében.

 20211112 BudapestGellért Szálló felújítás előtt Fotó: Nagy Zoltán (NZ)Metropol 20211112 GELLÉRT HOTEL utolsó képek a felújítás előtt Foto Nagy Zoltán
Fotó: Nagy Zoltán / Metropol

Mint írják, céljuk, hogy 

a felújítást követően az épület mint Budapest egyik legszínvonalasabb szállodája, a főváros turisztikai brandjét gazdagító létesítmény nyíljon újra a közönség előtt. 

A beruházás végére teljesen megújult belsővel és új minőségi szolgáltatásokkal gazdagodhat az épület, amely már egy éve zárva tart.

A december 9-én aláírt tulajdonrész-vásárlási megállapodás értelmében a tranzakciós folyamat zárását követően a szálloda a BDPST Group érdekeltségébe fog kerülni, ezzel a csoport egy új hotellel szélesíti portfólióját a budapesti szállodapiacon – olvasható a közleményben.

A tervek szerint a Gellért Hotelben 139-150 vendégszobát és lakosztályt alakíthatnak ki, ám az építészeti átalakítás az épületben található Gellért fürdő területét nem érinti, ugyanis az épületgépészeti és elektromos rendszereket a fürdő és a szálloda között már korábban szétválasztották, hogy megteremtsék a két funkció egymástól független működtetésének lehetőségét.

A felújításra azért van szükség, mert a műemléki védettséget élvező épületen az utolsó nagyobb felújítást ötven évvel ezelőtt végezték el, 

mostani műszaki állapotában nem lenne biztonságosan és fenntartható módon működtethető. A rekonstrukciót a BDPST Ingatlanfejlesztő Kft. végzi majd.

 

A Gellért Szálló története egybeforr a magyar főváros történelmével, ezért prioritásként tekintünk arra, hogy ennek a hihetetlenül értékes és érdekes épületnek úgy adjuk vissza az eredeti funkcióját, hogy ismét képes legyen értéket teremteni, látogatókat vonzani és új munkahelyeket létesíteni. Az egyedülálló múlttal rendelkező szecessziós szállóépület megújítása, eredeti funkciójának helyreállítása, szolgáltatási színvonalának emelése fontos mérföldkő lesz a teljes felső kategóriás budapesti szálláshelykínálat fejlesztésében, és tovább erősítheti Budapest turisztikai vonzerejét

 

– tette hozzá Tiborcz István, a BDPST Group többségi tulajdonosa.

„A rekonstrukció révén a Budapesten elérhető prémiumszállodai kínálat bővítésével szeretnénk új pezsgést hozni a fővárosi hotelpiacra” – mondta Kecskeméthy Zoltán, a BDPST Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezetője.