A kormány abszurdnak tartja, hogy autóval és gyalogosan sem lehet átmenni a felújított Lánchídon, az pedig nem politikai kérdés, hogy tarthatatlan helyzet, amikor Budapesten három kilométeren keresztül nem lehet átkelni a Dunán – közölte Gulyás Gergely a kormányinfón.

20221216 Budapest Átadták az ideiglenes forgalomnak a felújított Lánchidat. A hídon egyelőre csak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járművei, valamint a taxik, a segédmotoros kerékpárok, a motorosok, a kerékpárosok, valamint a mikroközlekedési eszközöket használók közlekedhetnek.fotó: Kallus György LUSVilággazdaság 20221216 Budapest 
Átadták az ideiglenes forgalomnak a felújított Lánchidat. A hídon egyelőre csak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járművei, valamint a taxik, a segédmotoros kerékpárok, a motorosok, a kerékpárosok, valamint a mikroközlekedési eszközöket használók közlekedhetnek.
fotó: Kallus György LUS
Világgazdaság
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, teljesen elfogadhatatlan és középkori helyzetet eredményez, hogy a fővárosi vezetés nem teszi lehetővé mindenkinek a közlekedést. 

Ez Gulyás Gergely véleménye szerint a környezetvédelmi politikával és a józan ésszel is szemben álló döntés.

Mint megírtuk, a főváros olyan feltételekkel nyitotta meg a Lánchidat, amelyekkel nem teljesíti a kormánnyal kötött megállapodást. Az autósok nem térhetnek vissza, annak ellenére, hogy szó szerint ez a kormányzati támogatás feltétele: a gépjárműforgalom teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónapot. Karácsony Gergely úgy döntött, a hatmilliárdos támogatás sem érdekli. A Magyar Autóklub ellenzi az autóforgalom korlátozását a Lánchídon.

Átadták a Lánchidat, és még át is adják jó párszor – képeken mutatjuk a felújított átkelőt

Szűk két év alatt elkészült az útpálya. Magyarország egyik legfontosabb kulturális öröksége ezzel még nem jutott túl a felújításon, sőt.