Mesés összegűre nőtt a főnyeremény az ötös lottón. Ha egy telitalálatos lesz, akkor a szerencsés nyertes 2,8 milliárd forinthoz juthat, ebből pedig komoly ingatlanvagyonra tehet szert – közölte az ingatlan.com.

Budapest, 2018. április 11.A Budai várpalota látképe, mögötte a Mátyás-templom, jobbra a Halász bástya, háttérben a Rózsadomb és a budai hegyek.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Budapest, 2018. április 11.
A Budai várpalota látképe, mögötte a Mátyás-templom, jobbra a Halász bástya, háttérben a Rózsadomb és a budai hegyek.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

A jelenlegi kínálatban a legdrágább eladó ingatlan a budapesti Andrássy úton egy több mint 1000 négyzetméteres telken álló, 2000 négyzetméter alapterületű négyszintes villa, amiért több mint 6 milliárd forintot kér a tulajdonos. Bár ez nem fér bele a 2,8 milliárdos lottófőnyereménybe, de több luxusingatlanból is válogathat a leendő nyertes. Például kijön belőle egy rózsadombi, 10 szobás, a hirdetés szerint szecessziós villa hangulatát idéző korszerű, 1000 négyzetméteres alapterületű panorámás ingatlan, amit 2,6 milliárd forintért kínálnak eladásra. Opció lehet a nyertes számára egy több mint 5 ezer négyzetméteres telken álló svábhegyi kastély, amely több mint 1100 négyzetméteres alapterülettel büszkélkedhet. Emellett teremgarázs, medence is tartozik hozzá – a tulajdonos 2,46 milliárdért szeretné eladni. Hasonló árkategóriában van a budapesti II. kerület kútvölgyi városrészben található nettó 750 négyzetméteres alapterületű, négyszintes, panorámás liftes önálló ház. A tulajdonos 2,45 milliárd forintos irányáron kínálja eladásra az ingatlant.

A villaszerű luxusingatlanok mellett a lottóötös nyertese megvehet egy komplett, 2017-ben épült 5 emeletes, 88 szobát magában foglaló IX. kerületi társasházat, amelynek a lakóegységei ki vannak adva. Ez az ingatlan is sürgősen új gazdát keres 2,3 milliárdért.

Az ingatlan.com gyűjtése szerint több olyan település van az országban, ahol a teljes kínálat elvihető a 2,8 milliárd forintos összegből. 

Például a Balaton északi partján, Balatonszepezden 13 lakóingatlan vár vevőre, ezekért összesen közel 2,7 milliárdot kellene fizetni.

 A tó déli partján, Balatonőszödön 17 ingatlant kínálnak eladásra, amelyek kevesebb mint 1,6 milliárd forintba kerülnének. Tehát még 1,2 milliárdja marad a nyertesnek, ha megvásárolja az összeset. Szintén a teljes ingatlankínálatot meg lehetne venni többek között a Pest vármegyei Csomádon, a Bács-Kiskun vármegyei Kiskunfélegyházán, a Fejér vármegyei Rácalmáson, ezeken a településeken 2,7 milliárd forint körüli összegről van szó.

Az összeállításból kiderül az is, hogy a legtöbb ingatlant a Csongrád-Csanád vármegyei Csongrádon lehetne megszerezni a pénzből, az itt eladásra kínált 117 ingatlan közel 2,8 milliárdba kerülne. 

A Békés vármegyei Sarkadon 105 eladó ingatlan található, amelyek 1,3 milliárdos összértéket képviselnek, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Törökszentmiklóson pedig 93 ingatlanból áll a komplett kínálat, utóbbiaknál 2,02 milliárd forintos összeggel lehet számolni.