Bár a kormányzati fejlesztések listájáról végül levették, Budapest vezetése mégis elbontaná a Nyugati téri felüljárót. Erről Karácsony Gergely főpolgármester beszélt egy péntek reggeli videóban, amelyben arról számoltak be, hogy hamarosan átadják az immár hat éve tartó metrófelújítás következő projektjét: elkészül ugyanis a Nyugati téri megálló. 

Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A felüljáró bontását még Tarlós István korábbi főpolgármester jelentette be 2019-ben. Akkor azzal indokolták a terveket, hogy „városképi szempontból rendkívül csúnya”. 

Idén januárban azonban kiderült, hogy az elképzelés kikerült a kormányzati fejlesztési tervekből. 

Mindezt az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) úgy kommentálta, hogy az új projektlistára olyan fejlesztések kerültek fel, amelyek mindegyike gazdaságélénkítő hatású. 

Karácsony Gergely a reggeli posztban elárulta: rendezni kell a Nyugati tér helyzetét, amelyből egy zöld, élhető városi teret alakítanának ki, ahol az emberek találkozhatnának.

A videóban szintén megszólaló terézvárosi polgármester, Soproni Tamás azt mondta: a Nyugati a város egyik legkiaknázatlanabb tere, ahol zöldparkokat kell létrehozni, ám ez nem megy anélkül, hogy ne bontanák el a felüljárót, és ne kötnék össze a villamosokat, amelyek a Lehel tértől a Deák Ferenc térig érnének. Hogy pontosan miként, milyen forrásból és mikor valósulhatna meg a beruházás, arról a videóban nem ejtettek szót a városvezetők.