A veszélyes nemzetközi környezet ellenére megerősítette Magyarország adósbesorolását a Japan Credit Rating Agency – osztotta meg a hírt Facebook-oldalán Varga Mihály. A hitelminősítő továbbra is befektetésre ajánlott, A kategóriában tartja hazánkat, stabil kilátással.

Varga Mihály
Varga Mihály: ismét megerősítették Magyarország adósbesorolását.
Fotó: Varga Mihály / Facebook

A pénzügyminiszter elmondta, hogy japán szakértők továbbra is kedvezően értékelték Magyarország gazdaságszerkezetét, a kormány felelős költségvetési politikáját, az államadósság csökkentését, valamint a magyar bankrendszer stabilitását.

A Japan Credit Rating Agency mellett a három nagy nemzetközi hitelminősítő (a Standard & Poor’s, a Moody’s és a Fitch Ratings) is befektetésre ajánlja Magyarországot, ráadásul két osztályzattal magasabbra sorolják hazánkat, mint tíz évvel ezelőtt.

Varga Mihály azzal zárta sorait, hogy kormány idén is tovább fogja javítani az egyensúlyi mutatókat, csökkenteni fogja a költségvetési hiányt és mérsékelni az államadósságot.

Nyugtat Varga Mihály a bankcsődök után: stabil a magyar bankrendszer

A magyar bankrendszer a romló nemzetközi környezetben is erős és működőképes, ezt a hitelminősítők is megerősítették a legutóbbi értékeléseikben – reagált az elmúlt napok bankcsődjeire Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-posztjában.