Immár több mint fél éve, 26 hete várja szerencsés nyertesét Magyarország legnépszerűbb és legismertebb lottójátéka. Az ötös lottó ezen a héten már 4,575 milliárd forinttal kecsegtet, a főnyeremény hetek óta lázban tartja a hazai lakosságot. A Szerencsejáték Zrt. számításai szerint az eltelt fél évben több mint 30 százalékkal emelkedett a lottózási kedv.

20220119 Budapest Szerencsejáték Rt. Lottózó Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG 
lottó, nyeremény
Felpörgött a lottóturizmus: a határon túlról is tömegek jönnek játszani a rekordnyereményért.
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Nem csupán többen, hanem többet is játszanak, hiszen a halmozódás első hetéhez viszonyítva csaknem 50 százalékkal nőtt az alapjátékok száma, amelyek részt vesznek a sorsoláson.

A rekordnyeremény miatt az ötös lottó iránti érdeklődés a határon túli játékosok körében is megnőtt.

Az egyik szegedi értékesítőhely beszámolója szerint a külföldi vásárlók száma hétvégéhez közeledve megemelkedik, az ötöslottó-szelvényük mellett jellemzően sorsjegyet vesznek, valamint az Eurojackpoton is próbára teszik szerencséjüket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye határhoz közeli lottózók beszámolója szerint 3 milliárd forintos halmozódásnál láthatóan élénkül a határon túli szerencsevadászok játékkedve, Hajdú-Bihar vármegyében viszont már 2 milliárd forintos jackpotnál is többen ikszelnek. Ezzel szemben Nógrád vármegyében stagnál a külföldi vásárlók száma, a halmozódás összege azonban őket sem hagyja hidegen, az értékesítők elmondása szerint bár többen nem, de többet játszanak, a lottószelvény mellett pedig sorsjeggyel is keresik Fortuna kegyeit.

Habár az ötös lottó történetében a legtöbbször kihúzott számok között találjuk az 1-est és a 29-est, a jelenlegi halmozódási időszak alatt még egyszer sem kerültek ki nyerőszámként a sorsológömbből, ahogyan a szerencsével társított 7-es szám se. A 26 telitalálat nélküli hét alatt a 32-es szám vezeti a rangsort, amelyet már hatszor is kisorsoltak.

Egy máltai cég mindenben leutánozta a Szerencsejáték Zrt.-t, el is vesztette a pert

Ítéletet hozott a Fővárosi Törvényszék a Szerencsejáték Zrt. által indított peres eljárásban. A pert a Lottolandot üzemeltető máltai székhelyű társasággal szemben védjegybitorlás miatt indította a Szerencsejáték Zrt., amely szerint a Lottoland című weboldalon használt hatos lottó plusz megjelölés az összetéveszthetőségig hasonlít a hatos lottó védjegyéhez.