A magyar élelmiszeripari importtal kifejezetten elégedettek – erről beszélt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szingapúri tárgyalásai után feltöltött videóban. A tárcavezető szerint a magyar mezőgazdaság számára Szingapúr hatalmas jelentőségű, a magyar élelmiszeripari termékek nagyon népszerűek az országban.

Fotó: AFP

 

Különösen így van ez a sertéshús és a mangalica esetén, 

 

a legnagyobb vevőkörű prémium értékesítő cégek a jövőben nagy mennyiségű mangalicát fognak importálni, az erről szóló megállapodást pedig Délkelet-Ázsia legnagyobb élelmiszeripari vásárán alá is írták. A magyar élelmiszeripari tavaly meghaladta a 6 millió dollárt Szingapúr irányába, ebből 1 milliót tett a húsipari termékek kivitele.

Nemcsak a mangalica, hanem a magyar galambhús iránt is nagy a kereslet a miniszter szerint, amelynek az exportja a közeljövőben megindulhat, az erről szóló megállapodást is megkötötték.

Ezenfelül beszámolt arról, hogy a hazai vállalatok eddig 350 millió dollár beruházást hajtottak végre Szingapúrban, főleg a szoftverfejlesztés területén, ugyanakkor a szingapúri cégek is egyre nagyobb arányban jelennek meg hazánkban, immár 7000 magyarnak adnak munkát. 

A tárcavezető találkozott a 7 legnagyobb magyarországi beruházással büszkélkedő szingapúri vállalat vezetőjével, akik mind arról biztosították, hogy elégedettek azzal a környezettel, amit a kormány biztosít számukra. Jelezte, hogy folyamatosan beruházásokat akarnak végrehajtani, elsősorban az autóiparban, ráadásul újabb beszállítók gondolkodnak a magyarországi terjeszkedésükben. Hazánk szerinte kiváló találkozási pontjává vált a nyugati és keleti beruházásoknak, különösen az elektromosautó-ipar területén. 

A nyugati elektromosautó-gyártó vállalatok és a keleti elektromos akkumulátorokat előállító cégek Magyarországon adnak randevút egymásnak

fogalmazott a miniszter, hozzátéve, hogy ezzel adnak garanciát arra, hogy idehaza hosszú távon biztosított legyen a