A magyar közéletben szokás szapulni az oktatási rendszerünket, bár van mit javítanunk rajta, ne becsüljük le mondta Orbán Viktor miniszterelnök a XVI. Szakma sztár fesztiválon. 

ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. március 21.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő az e heti uniós csúcstalálkozót előkészítő videókonferencián vesz részt Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, valamint a görög, a szlovén, a szlovák és a lett miniszterelnökkel Budapesten, a Karmelita kolostorban 2023. március 21-én.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Budapest, 2023. március 21.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő az e heti uniós csúcstalálkozót előkészítő videókonferencián vesz részt Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, valamint a görög, a szlovén, a szlovák és a lett miniszterelnökkel Budapesten, a Karmelita kolostorban 2023. március 21-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

A kormányfő jelezte, hogy évek óta nő a szakképzésbe jelentkezők száma és javul a tanulmányi eredményük, 10 általános iskolásból 6 a szakképzésben folytatja a tanulmányát, a legtöbben technikumban. Aki pedig tovább akar lépni, az a technikusi szakképzettséggel együtt középvezetői ismereteket is szerezhet, ráadásul nyitva az út a felsőoktatás felé is. 

 

Szerinte a duális képzés bevezetése hasznosnak bizonyult, az eredmények azt mutatják, hogy a tanulók és a családjaik számára is bevált az új rendszer.

A kormányfő szerint csak akkor boldogul Magyarország, ha mindenki dolgozik és mindenki jól dolgozik.

Krisztus urunk is szakmunkás, egy ács volt, ez aligha véletlen

fogalmazott, majd idézte Márai Sándort, aki azt mondta, mindig nyugatra menj és ne feledd soha, hogy keletről jöttél. Szerinte a szakmunkásoknak nem kell elmenniük, mert idehaza együtt vannak jelen a nyugati és keleti cégek. 

Hangsúlyozta, magyar szaktudással képesek vagyunk olyan országot építeni, ahol jó élni, dolgozni, családot alapítani és gyermeket nevelni. Mindig érdemes hazajönni, csak ez a te hazád, itt kell boldogulnod, itt van a magyar jövő mondta a beszéde végén Orbán Viktor.