A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Trenkwalder Recruitment Kft. szakmai közreműködésével Munkaerő, de honnan? címmel tartott fórumot a napokban Zalaegerszegen, a Kamarák Házában. A konferencia célja az volt, hogy bemutassa a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetet és lehetőségeket – írta a Zaol.hu.

Schlosser, BjörnBudapest, 2021. szeptember 30.
Björn Schlosser, a Trenkwalder Recruitment Kft. vezérigazgatója beszédet mond a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó Trenkwalder budapesti irodájának felavatásán 2021. szeptember 30-án.
MTI/Máthé ZoltánBudapest, 2021. szeptember 30.Björn Schlosser, a Trenkwalder Recruitment Kft. vezérigazgatója beszédet mond a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó Trenkwalder budapesti irodájának felavatásán 2021. szeptember 30-án.MTI/Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A rendezvényen a téma iránt érdeklődő vállalkozások és cégek HR-munkatársai vettek részt. A találkozó egyúttal a HR Club megalakulásának nyitórendezvénye volt. Vörös Anikó kamarai titkár kiemelte, hogy a kezdeményezés a jó gyakorlatok és tapasztalatok átadása mellett arra irányította a figyelmet, hogy miként tudja a humánerőforrás-menedzsment a vállalatok versenyképességét megőrizni a kor kihívásaihoz, különösen a munkaerőhiányhoz alkalmazkodva.

Vergerné Vincze Csilla, a Trenkwalder szolgáltatásüzemeltetési menedzsere arról számolt be, hogy minden szegmensben jelen van a munkaerőhiány, ezért egyre több vállalkozás foglalkoztat külföldi dolgozót.

A résztvevőket Molnár Ágota kamarai elnök köszöntötte, majd Szarvas Péter, a Trenkwalder minőségi toborzási menedzsere az adatvezérelt megoldásokról, Páli Nóra pedig a diák-munkaerőpiac keresletéről és kínálatáról szólt. Csizmazia Balázs, a Ziehl-Abbeg Kft. HR-vezetője, a pódiumbeszélgetés egyik résztvevője kihangsúlyozta, hogy vállalatuk egy éve 35 mongol kollégát alkalmaz. A munkahelyi teljesítményük kiváló, viszont a kulturális különbségek miatt fontos őket integrálni a magyar társadalomba, meg kell őket ismertetni a helyi vállalati és társadalmi szokásokkal.

A beszélgetésen résztvevők arra keresték a választ, hogy milyen előnyökkel járhat a külföldiek foglalkoztatása, megoldást jelent-e minden problémára. A rendezvény zárásaként Vörös Anikó ismertette a hallgatósággal a kamara HR Clubját és annak jövőbeni terveit.