Szokatlan időpontban és szokatlan felállásban tartja a kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki ezúttal nem Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, hanem Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár társaságában ismerteti csütörtök délben a héten megszületett kormányzati döntéseket.

GULYÁS GergelyBudapest, 2023. július 6.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. július 6-án.
MTI/Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A szerdai kormányülés napirendjén gazdasági kérdések szerepelhettek, legalábbis erre utal Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-posztja, amelyben azt írta ki:

A kormány új intézkedéseivel letörjük a háborús inflációt.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-vel azt közölte, az ülésen áttekintették az ukrajnai háború legfrissebb fejleményeit, a béke és a tűzszünet érdekében a közeljövőben teendő diplomáciai lépéseket.

Ezenkívül számos, nem kevésbé fontos kérdésre is választ kell majd adnia Gulyás Gergelynek, ilyen az uniós források sorsa, a költségvetés helyzete vagy az, hogy mi igaz abból, hogy a kormány eltörölné a zérótoleranciát az ittas vezetéssel szemben.