Rövidesen a teljes kereskedelmi biztosítási szegmenst Allianz Commercial néven egyetlen piaci üzletág formájában szolgálja majd ki – közölte az Allianz csoport. Az új üzletágat a közép- és kelet-európai (KKE) régióban Stefanie Thiem kereskedelmi igazgatóként vezeti majd, továbbá ő képviseli az Allianz közepes és nagyvállalatok, valamint különleges igényekkel rendelkező ügyfelek részére kínált megoldásainak teljes választékát. 

Happy,Future,House,Buyers,Meeting,Real,Estate,Agent.,Professional,Realtor
Az integráció révén az egész piacot le tudják majd fedni az egységes megközelítésen alapuló termékmegoldásaikkal.
Fotó: Shutterstock

Az Allianz Commercial KKE-régió országai: Ausztria, Lengyelország, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Bulgária, Románia, Horvátország, Szlovénia, Ukrajna.

Joachim Müller, az Allianz Commercial vezérigazgatója szerint jelentős lehetőségek vannak a közép- és kelet-európai régióban a teljes kereskedelmi szegmensre kiterjedő, újonnan létrehozott integrált üzletág számára.

Az integráció révén az egész piacot le tudják majd fedni az egységes megközelítésen alapuló termékmegoldásaikkal, amelyek egyszerre épülnek globális ágazati és kockázatvállalási szakértelmünkre és a helyi piacok ismeretére.

Az Allianz Commercial egységes, harmonizált és összefüggő kockázatvállalási stratégiát alkalmaz, amelyet globálisan összehangolnak, de helyi szinten valósítanak meg, hiszen a vállalkozások napjainkban mindenütt hasonló globális kockázatokkal néznek szembe. 

Az egységesség és átláthatóság jegyében egyetlen, a teljes kereskedelmi szegmensért felelős képviselővel az Allianz Commercial megkönnyíti az ügyfelek és az alkuszok számára az Allianz vállalattal történő kapcsolattartást.

Egyetlen piaci üzletág szolgál ki

Az Allianz csoport 2023. március 10-én jelentette be, hogy a globális kereskedelmi biztosítási szegmenst a jövőben egyetlen piaci üzletág formájában szolgálja majd ki. Ennek részeként a nagyvállalati és különleges ügyfelek igényeire specializálódott Allianz Global Corporate & Specialty üzletágat összevonják az Allianz-leányvállalatok közepes méretű, országos ügyfeleket kiszolgáló biztosítási üzletágával. 2023. július 24. óta az AGCS a helyi Allianz-vállalatok kereskedelmi biztosítási üzletágaival közösen Allianz Commercial néven folytatja tevékenységét 11 új régióban, köztük a kelet-közép-európaiban is.