BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új tanévhez új munkafüzet a pénzügyi tudatosság jegyében

A Pénziránytű Alapítvány 700 ezer kiadványa segíti a diákok pénzügyi nevelését az új tanévben. A pénteken kezdődő tanév egyik újdonsága, hogy 8. és 12. évfolyamon az állampolgári ismeretek önálló tantárgy lett.

A magyarországi iskolákba az elmúlt időszakan 162 ezer példányban érkeztek meg a pénzügyi tudatosság fejlesztését támogató Állampolgárok pénzügyei című munkafüzetek a 8. és 12. évfolyamos diákok számára. 

Female,Teacher,Helps,School,Kids,To,Finish,They,Lesson.they,Sitting
A munkafüzetek támogatják a digitális tudásszerzési lehetőségeket is.
Fotó: Shutterstock

Emellett 545 ezer példányt rendeltek az iskolák az alapvető pénzügyi és gazdálkodási ismereteket is tartalmazó tankönyvekből és a pénzügyi fejezetekkel kiegészített munkafüzetekből – tájékoztatott a Pénziránytű Alapítvány.

Az elmúlt három évben 50 százalékkal nőtt a pénzügyi ismeretanyagot is tartalmazó tankönyvek és munkafüzetek száma, a Pénziránytű Iskolahálózat taglétszáma pedig megduplázódott.

A Pénziránytű Alapítvány olyan munkafüzeteket készített, amelyek az állampolgári ismeretek tankönyvek pénzügyi fejezeteinek elsajátítását és az érettségire való felkészülést is segítik. A munkafüzetek támogatják a digitális tudásszerzési lehetőségeket is. 

A most kezdődő tanévtől az állampolgári ismeretek önálló tantárgy lett a 8. és 12. évfolyamon, a praktikus pénzügyi ismeretek ennek a kerettantervében jelennek meg. 

Az általános iskolásoknak szóló Küldetések a pénz világában, valamint a középiskolások pénzügyi nevelését segítő Iránytű a pénzügyekhez tankönyv idén is látványos kiterjesztettvalóság-megoldásokkal, összesen 45 ezer példányban kerül az iskolatáskákba, a legújabb jogszabályi változások szerint frissített multimédiás tartalommal. 

Happy,University,Student,Going,On,A,Class,At,The,University
A Pénziránytű Alapítvány minden korosztálynak igyekszik modern, multimédiás tankönyvet biztosítani.
Fotó: Shutterstock

A középiskolai tankönyvet e-learning-tananyag is támogatja.

A mindennapi pénzügyi fejezeteket tartalmazó általános iskolai, 3–8. osztályos matematika- és környezetismeret-munkafüzetekből, valamint a 8. és 12. osztályosoknak készült Állampolgári ismeretek tankönyvekből több mint 500 ezer példányt rendeltek az iskolák a 2023–2024-as tanévre. Az alsó tagozatosok pénzügyi nevelését pedig ingyenes társasjátékok támogatják.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.