A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint továbbra is alacsony a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon. Szeptemberben a háború okozta nehéz gazdasági helyzet ellenére is csupán 

227 871 álláskereső szerepelt a nyilvántartásban.

Team,Of,Colleagues,Brainstorming,Together,While,Working,On,The,Computer.
Fotó: Shutterstock

A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár szerint

ez az eredmény az elmúlt három évtized harmadik legjobb adata, egy év alatt újabb 10 ezer fővel csökkent az álláskeresők száma.

A regisztrált álláskeresők száma 400 ezerrel mérséklődött, és harmadára csökkent a 2010 óta Magyarországon a kormány gazdaságnövelő és munkahelyteremtő intézkedéseivel. Ma már több mint 4,7 millióan dolgoznak.

Az ingatlanalapok működését érintő döntést hozott a kormány

Az ingatlanalapok átláthatóbbá tételére és a versenyképességük javítására a kormány rendeletben szabályozta, hogy az ingatlanalapoknak 2026 őszéig vagyonértékük legalább 15 százalékára kell emelniük azoknak a befektetési jegyeknek az arányát, amelyeknek a visszaváltási ideje 180 nap.

Czomba Sándor hozzátette:

Egymillióval dolgoznak többen, mint 2010 előtt. Ezt az eredményt meg kell őrizni, meg kell védeni a családokat és a munkahelyeket a szankciók káros hatásaitól.

A kormány év végére egy számjegyűre csökkenti az inflációt. Jó úton haladunk, az intézkedéseknek köszönhetően az élelmiszer-infláció már megfeleződött. Az csökkenése megnyitja az utat, hogy újra emelkedjenek a reálbérek, így javuljon a fogyasztás. 2023 az infláció csökkentésének éve, 2024 pedig a gazdasági növekedésé lesz.