BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokan élnének az élelmiszeripari támogatással

Az Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programra hétszeres a túljelentkezés, ami nem is csoda, hiszen a fejlesztések hetven százalékát az állam fizeti.

Több mint hétszeres érdeklődéssel zárult az Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program második felhívásának pályázati határideje, melynek keretében a beruházások 70 százalékára lehet 300-500 millió forintos támogatást nyerni – derül ki a Gazdaságfejlesztési Minisztérium hétfői közleményéből.

Az október 26-i határidőig 114 pályázatot nyújtottak be, több mint 44 milliárd forintot igényeltek, és ebből közel 65 milliárd forintnyi beruházást terveznek.

20230831 Kaposvár 
Elkezdődött az iskolatej gyártása a kaposvári tejüzemben. A 2023-2024.-es 
tanévben összesen 301 somogyi, tolnai, baranyai és zalai iskolába szállítanak majd poharas tejet, gyümölcsjoghurtot, kefírt és tömlős sajtot.

Fotó: Lang Róbert  LR  Somogyi Hírlap  SH
Fotó: Lang Róbert

Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára szerint a pályázat által támogatott beruházások abban is segítik a vállalkozásokat, hogy közétkeztetők és a kiskereskedelmi láncok beszállítóivá válhassanak, tovább javítsák termékeik minőségét, növeljék kapacitásaikat és hatékonyságukat és csökkentsék működési költségeiket. 

Mindez pedig a nyertesek versenyképességét is növeli, munkahelyeket őriz meg, ami a családokat is védi.

A programban új termékek létrehozására, a hozzáadott érték növelésére, új exportpiacok meghódítására, energiamegtakarításra vagy a megújuló energia arányának növelésére szolgáló fejlesztésekre lehetett pályázni. A minden vármegyéből érkező pályázatok között gyártósorok telepítése, csomagológépek, robotok, hűtőrendszerek, sütőipari és más ipari eszközök beszerzése is szerepel.

A legjobb pályázatok már az idei évben megköthetik a támogatási szerződést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.