A kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited, azaz a CATL Debrecenben épülő akkumulátorgyára a tervek szerint 2025-től kezdi meg a termelést, de már most is folyamatos a szellemi és fizikai munkavállalók felvétele. A cég február 1-től márkaépítő és toborzó kampányba kezd a cívisvárosban, valamint a környező településeken, amellyel a helyi álláskeresőket célozza – írja a dehir.hu

CATL builds battery cell factory in Thuringia
Fotó: AFP

Elsősorban 

  • karbantartási, 
  • termelési, 
  • minőségbiztosítási, 
  • mérnöki, 
  • technikusi és 
  • logisztikai munkakörökbe várják a szakemberek jelentkezését, 
  • emellett az irodai munkavállalók keresése is zajlik.

Hozzáteszik, hogy a 2024. február 1-én induló kommunikációs kampány során a vállalat Debrecenben és a környező településeken közterületi és jármű reklámfelületeken, az online és nyomtatott sajtóorgánumokban, valamint helyi rádiókban népszerűsíti karrieroldalát és aktuális állásajánlatait.

2024 első felében több mint 50 fővel bővül a vállalat létszáma, ami az év folyamán várhatóan fokozatosan nőni fog.

Azt írják, hogy a diplomás és szakképzett munkaerő mellett a CATL szívesen foglalkoztat gyakornokokat is, akik előtt – az innovatív nagyvállalat vérkeringésébe integrálódva – komoly karrierlehetőségek állnak.  

Az év második felében a helyi munkaerőfelvétel folytatódik, ebben az időszakban már a fizikai munkavállalók száma várhatóan meghaladja az irodai alkalmazottakét. 

Az állások egy része egyetemi végzettséghez és angol nyelvtudáshoz kötött, de a középiskolai végzettséggel rendelkezők esetében is előny az angol nyelv ismerete.

Tavasszal – átmeneti jelleggel – több kínai szakember is érkezik majd Debrecenbe, hogy a helyi munkatársakat képezzék, a magas színvonalú, innovatív technológiai tudás átadásával.

A CATL kulcsfontosságú értéke a folyamatos fejlődés és innováció, amit nemcsak a fejlesztési és gyártási folyamataiban, de a munkavállalók képzésében is érvényesít. A vállalat fontos szerepet kíván betölteni Debrecen és a régió tehetségeinek gondozásában, így a közeljövőben együttműködési megállapodást írnak alá a Debreceni Szakképzési Centrummal és megkezdődtek a tárgyalások az együttműködési lehetőségekről a Debreceni Egyetemmel is.

Együttműködés kötött a CATL a Debreceni Szakképzési Centrummal

Tavaly novemberben indult el a toborzás, akkor Jason Chen, a CATL európai operációért felelős ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a vállalat bizalomra épülő, erős partneri kapcsolatok kialakítására törekszik a város és a környező települések lakosaival. Mindez a konkrétumok szintjén is megmutatkozott: a cég ugyanis  együttműködési megállapodás aláírásáról döntött a Debreceni Szakképzési Centrummal. Az együttműködésnek köszönhetően a diákok megismerkedhetnek az iparág legmodernebb technológiájával, megtapasztalhatják, mit jelent a csapatmunka egy nemzetközi vállalatnál, emellett széles körű szakmai kihívásokkal találkozhatnak.

A kínai CATL pénzheggyel a háta mögött érkezik Debrecenbe

A világ legnagyobb akkugyártója másfélszer akkora nyereséggel zárhatta a tavalyi évet, mint közvetlen riválisa, a BYD. A CATL és a BYD is Magyarországon hajt végre hatalmas beruházásokat.