Mától már jegyezhető volt a lakosság részére az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK Zrt.) új, 3 éves, fix kamatozással piacra dobott állampapírja, Fix Magyar Állampapír (FixMÁP) néven. Ugyancsak mától – január 8-tól – lehet vásárolni online vagy személyesen az új konstrukciójú és futamidejű Bónusz Magyar Állampapírt (BMÁP).

20160208_1029_szm
Az új esztendő első hetében érékesített lakossági bruttó állampapírok közül az Egyéves Magyar Állampapírból fogyott a legtöbb (1 MÁP), 38,4 milliárd forintnyi.
 Fotó: Szabó Miklós

Az új esztendő első hetében érékesített lakossági bruttó állampapírok közül az Egyéves Magyar Állampapírból (1 MÁP) fogyott a legtöbb,  38,4 milliárd forintnyi. 

A második helyen a Kincstári Takarékjegy (KTJ) végzett: abból az év első hetében 23,3 milliárd forintnyi volt a bruttó értékesített mennyiség. A dobogó harmadik helyét a Prémium (PMÁP) foglalta el, amelyből 16,9 milliárd forintnyi fogyott a vizsgált idő alatt.
Bruttó 5 milliárdnyit adtak el a Bónusz Magyar Állampapírból (BMÁP), 0,1 milliárdnyit a Magyar Pluszból (MÁP Plusz). Ez utóbbi nyomdai változatából viszont egy fityingért sem vásároltak a befektetők január első hetében.

Ugyancsak hétfőtől, az ügyfélszokásokra tekintettel, valamint a biztonságos értékpapírszámla-kezelés érdekében a Magyar Államkincstár megszüntette a TeleKincstár telefonos ügyfélszolgálaton keresztüli, értékpapírszámlára vonatkozó tranzakciós és adatmódosítási megbízások leadásának lehetőségét.