A ház előtt létesített magának saját töltőpontot egy fővárosi villanyautó-tulajdonos. A népharag azonban gyorsan megtette a hatását, mert már fel is számolták a mesterkedést, számol be egy budapesti esetről a vezess.hu, amire A járda a gyalogosoké civil szervezet hívta fel a figyelmet, de a lavinát egy erről szóló Reddit-bejegyzés indította el.

Pofátlan taxis próbált töltőhelyet kisajátítani magának, a népharag győzött.

A bejegyzés szerzője szerint a taxis néhány nappal ezelőtt a parkolóhelyet is átfestette zöldre, 

majd egy hamis táblát helyezett ki, ami kapubeállóra hivatkozva tiltotta a várakozást, egyetlen kivételtől eltekintve: ha valaki azért áll oda, hogy töltse az autóját. 

Ezek után a Kia Nirót egy veszélyesen kivezetett dugaljon át csatlakoztatta az elektromos hálózathoz, pedig onnan öt méterre hivatalosan kijelölt elektromosautó-töltő is található.

A lap szerint 24 óra sem telt el azóta, hogy a nyilvánosságra került, mit csinált a taxis, úgy tűnik, már a hivatalos szervek is léptek. Hétfő reggeli hozzászólások alapján azóta visszafestették fehérre a parkolóhelyet és a dugaljt is leszerelték a kapu mellől.

Egyébként egy előírás alapján nyilvánvalóan szabálytalan így tölteni a villanyautókat, az ugyanis kimondja, hogy „elektromos berendezéseket közterületen csak az illetékes szakhatóság engedélyével lehet használni”. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb gyártó egyáltalán nem ajánlja a házi megoldásokat: amellett, hogy megtörhet a kábel, a nagyfokú áramerősség huzamosabb idő után rövidzárlatot eredményezhet jegyzi meg a lap.