A Gazdasági Innovációs Partnerségi Program (Economic Innovation Partnership Program, EIPP) rendezvényén Dél-Korea és Magyarország szakemberei a magyar–dél-koreai technológiai és tudástranszferben rejlő lehetőségekről egyeztettek ma Budapesten. Az EIPP program fókusza elsősorban az e-mobilitás, a karbonsemleges közlekedés fejlesztésére irányul. A program magyar koordinátora a Nemzetgazdasági Minisztérium, melynek képviseletében Szolnoki Szabolcs technológiáért felelős helyettes államtitkár szólalt fel – közölte a szaktárca.

Ai,,Machine,Learning,,Hands,Of,Robot,And,Human,Touching,On
Fotó: Shutterstock

A helyettes államtitkár beszédében hangsúlyozta: sikeres a kormány keleti nyitás politikája, és ennek köszönhetően Magyarország már több ázsiai országgal alakított ki együttműködési projektet és beruházási programot. 

Emlékeztetett, hogy 2021-ben Dél-Korea volt a legnagyobb magyarországi befektető 1000 milliárd forint értékű befektetéssel, amely mintegy 20 ezer új munkahelyet teremtett Magyarországon. 

Hozzátette, Magyarország és a Koreai Köztársaság illetékes szaktárcái 2022 áprilisában kötöttek együttműködési megállapodást. 

A magyar–dél-koreai programmal lehetőség nyílik arra, hogy a magyar kutatók és szakértők még több tudományos, innovatív technológiai projektben vegyenek részt – zárta a helyettes államtitkár.