Hatmilliárd forintból építenek új tanműhelyeket a Szolnoki Szakképzési Centrum két technikumában – hangzott el csütörtökön a Szolnoki Szakképzési Centrum Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskolában tartott rendezvényen.

NB Ganz  (6 of 22)Újraindult Szolnokon a Ganz üzem. Képünkön Szalay Ferenc a város polgármstere látható.Újraindult Szolnokon a Ganz üzem. Képünkön Szalay Ferenc a város polgármstere látható.
Szalay Ferenc. Fotó: Nagy Balázs

A szoljon.hu tudósítása szerint összességében közel 100 milliárd forintból hazánk 18 településén, 34 helyszínen épülnek, vagy újulnak meg, illetve bővülnek a szakképzési centrumok tanműhelyei, valamint infrastruktúrái, továbbá eszközbeszerzésre is jut az európai uniós és hazai közös forrásból.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere szerint a jászkunsági vármegyeszékhelyen, akárcsak az ország minden szegletében, 

már nem a hanem a munkaerőhiány kihívásai okoznak fejtörést.

– Szolnok első nagy ipari parkja már korábban megtelt vállalkozásokkal, ezért újabb gazdasági övezeteket kellett nyitnunk. Jól prosperáló cégek érkeznek ide, mert jól kiépített, infrastruktúrával kiválóan ellátott ipari zónaterületeket kínálunk fel számukra. A város szakképzési rendszere kiváló, az itt szakmát szerző fiatalok remekül megállják a helyüket bármely munkaterületen. Lehetnének azonban létszámban többen, mert az álláslehetőségek adottak. Manapság sok cég és vállalkozás jól képzett munkaerőt keres, magas fizetésért és kitűnő munkakörülményekkel.

Eljutottunk odáig, hogy egy jó szakmai képesítés talán többet ér, mint egy átlagos diploma. Ezért is örülünk a most, ráadásul Szolnokon bejelentett beruházás-sorozatnak

– hangsúlyozta a városvezető.