Meghozta döntését a Magyar Innovációs Szövetség által felkért 31 fős, elismert tudósokból és gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság, és kiválasztotta a 2023. év legjobb, legjelentősebb innovációit. A bizottságot Csák János bírálóbizottsági elnök képviseletében Bódis László helyettes államtitkár és Kiss Ádám István, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke vezeti.

Fotó: Magyar Innovációs Szövetség

A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására beérkezett, 57 kiemelkedő innovációs teljesítményt bemutató pályázat legjobbjai 2024. március 26-án ünnepélyes keretek között az Országház Felsőházi Termében vehetik át a díjakat. Dr. Pakucs János, a szervezőbizottság elnöke elmondta, hogy a szakmai zsűri

  • gyógyszerkutatási,
  • gyógyszerfejlesztési,
  • nanotechnológiai,
  • ipari technológiai, élelmiszeripari,
  • valamint oktatástechnológiai tevékenységeket értékelt kiemelkedő színvonalúnak a 2023. évben elért kiemelkedő innovációs teljesítményük alapján.
A Magyar Innovációs Nagydíj zsűriülése.
Fotó: Magyar Innovációs Szövetség

A 2023. évben a legjelentősebb innovációt elért szervezet részére a Magyar Innovációs Nagydíjat Kövér László házelnök és a Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottságának elnöke, Csák János, kultúráért és innovációért felelős miniszter adja át.

A társszervezetek díjait pedig az illetékes minisztériumok és hivatalok vezetői nyújtják át a leginnovatívabbnak ítélt szervezeteknek.

A 32. Magyar Innovációs Nagydíj a Kulturális és Innovációs Minisztérium és az NKFIH főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium, az Energiaügyi Minisztérium, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával valósul meg.

Nagyágyúk az innovációs konferenciánkon

Az évadnyitó konferencián a Mediaworks partnere a Magyar Innovációs Szövetség lesz, ebből az alkalomból beszélgetünk a szervezet ügyvezető igazgatójával, Mátrai Gáborral arról, hogy mire és mivel készülnek a szervezők ezen a nagyszabású eseményen.

Március 21–22-én rendezi meg a Figyelő és a Világgazdaság az Innovációs Évadnyitó Konferenciát. Az esemény fő partnere a Magyar Innovációs Szövetség, a szervezet ügyvezető igazgatója pedig nem tudja eléggé hangsúlyozni az innováció fontosságát a hazai vállalatok számára. Mátrai Gábor szerint aki nem foglalkozik az innovációval, az könnyen kieshet a piacról a következő években.

A Mátrai Gáborral készült vidcastot itt nézheti meg: