BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A munkáltatók régi álmát teljesíti az NGM

Átlátható, letisztult arculatot kapott a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásfelügyeleti és munkavédelmi szakterületeinek honlapja. A munkáltatók a bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettségüknek a jövőben gyorsan, modern felületen keresztül tehetnek eleget. Új funkcióként szolgál a honlapról elérhető Munkavédelmi Szakemberek Adatbázisa, amivel a minisztérium egy régóta fennálló munkáltatói igényt elégít ki.

Új struktúrával, modernebb megjelenéssel érhető el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatásfelügyeleti és munkavédelmi szakterületeinek megújult honlapja. A megújult honlap a kor követelményeinek és az aktuális trendeknek megfelelően átlátható, letisztult arculatot kapott, ahol a szakterületek tevékenysége iránt érdeklődők könnyebben megtalálják a rájuk vonatkozó legfrissebb információkat, teendőket és tartalmakat. 

Standard,Construction,Safety,safety,First,Concepts,construction,Site,Safety.
Az új honlapon a vállalkozások országos szinten tudnak informálódni az elérhető munkavédelmi szakemberek köréről.
Fotó: Shutterstock

A honlap segítségével a vállalkozások ezentúl hatékonyabban használhatják ki az elektronikus ügyintézésből fakadó előnyöket, valamint könnyebben és gyorsabban juthatnak a tevékenységükhöz szükséges hiteles információkhoz, ezzel elősegítve szabályos működésüket, hatékonyságuk növelését, versenyképességük javítását. 

A munkáltatók a jogszabályokban előírt bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettségüknek a jövőben gyorsan, modern felületen keresztül tehetnek eleget. A posting funkció segítségével a határon átnyúló kiküldetések rögzítése is jóval egyszerűbbé és követhetőbbé válik.

 A „gyakran ismételt kérdések” funkció a korábbiakhoz képest átláthatóbb formában jeleníti meg az információkat,

a megválaszolt kérdések átlátható, befogadható formában jelennek meg. 

A felhasználók a vonatkozó űrlap kitöltésével új kérdéseket tehetnek fel, továbbá megismerhetik a korábban feltett kérdések és az azokra adott válaszok anonimizált leírását is. 

Új funkcióként szolgál a honlapról elérhető Munkavédelmi Szakemberek Adatbázisa. Az oldallal a minisztérium egy régóta fennálló munkáltatói igényt elégít ki: segítségével a vállalkozások tevékenységüknek és méretüknek megfelelően, országos szinten tudnak informálódni az elérhető munkavédelmi szakemberek köréről, munkabiztonsági szaktevékenységük ellátását így a számukra legalkalmasabb szakemberre tudják bízni. 

Az adatbázis a szakemberek önkéntes regisztrációján alapul, a regisztráltak adataikat bármikor módosíthatják vagy törölhetik.

 Az új honlap immár támogatja a tableten és okostelefonon történő megjelenítést is.

Ugrásszerűen csökkent az elmúlt években a halálos munkabalesetek aránya

2010-hez képest felére csökkent a halálos munkabalesetek aránya – közölte az NGM. A munkakörülmények jelentős javulását jelzik a 2023-as munkavédelmi adatok: a foglalkoztatottak számának folyamatos emelkedése mellett a 2022-es 21 273-hoz képest 2023-ban 20 658-ra csökkent a munkabalesetek száma.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.