A Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziója ezen a hétvégén kezdi el a budapesti hidak takarítását. A 6.30–13.30 között zajló munkálatok során április 6-án, szombaton az Erzsébet híd déli, míg április 7-én, vasárnap a híd északi oldalát tisztítják meg környezetkímélő tisztítószerrel, nagy nyomású, vizes technológiával.

Budapest, 2023. április 1.Az FKF munkatársai tisztítják az Erzsébet hidat 2023. április 1-jén. A takarítást környezetkímélő technológiával végzik.MTI/Lakatos Péter
Idén sem maradhat el a hídmosás, az Erzsébet híddal kezdik a munkálatokat / Fotó: Lakatos Péter/MTI

A május 18-ig tartó tavaszi hídmosási program során 

az Erzsébet híd mellett az Árpád híd, a Váralagút, a Lánchíd, a Zielinski híd, a Szabadság híd, a Margit híd, a Petőfi híd és a Rákóczi híd ütemezett megtisztítására is sor kerül.

A tavaszi híd mosási munkálatokkal párhuzamosan – Hazánk Európai Uniós csatlakozásának 20. évfordulójára készülve – ismét megvalósul a Főváros számos helyszínét érintő koncentrált takarítási program. Április 21-én, vasárnap a Budapesti Közművek szakdivíziója több nagy forgalmú, a Belvárostól távolabb eső helyszín koncentrált takarítását végzi el. Ennek során megtisztul többek között az Etele tér, a Flórián tér, a Lehel tér, Kőbánya két fő közlekedési csomópontja és számos további helyszín.

A program második részeként, április 28-án a 4-es 6-os villamos teljes vonalán az útpálya és a járdák, illetve az ennek mentén elhelyezkedő terek, aluljárók és megállók nagytakarítását végzik el a Budapesti Közművek munkatársai – ezúttal is együttműködve a fővárosi társcégekkel.