Mastercarddal való partnerség részeként az UniCredit minden – betéti, hitel- és prepaid – kártyáját Mastercard Touch Card kártyára cseréli, amely megkönnyíti a bankolást a vakok és gyengénlátók számára – közölte a pénzintézet hétfőn.

Az új típusú bankkártya oldalán bevágások találhatók, hogy használói érintéssel is felismerhessék / Fotó: Unicredit

Az új típusú bankkártyák oldalán bevágások találhatók, hogy használóik érintéssel is felismerhessék. A bank ESG-elveivel összhangban a kártya újrahasznosított PVC-ből készül – közölték. 

Európában több mint 30 millió látássérült ember él; a kártya tervezésekor az volt az elsődleges szempont, hogy támogassa az önállóságukat a bolti vagy online vásárlásoknál. 

Az új funkcióval ellátott kártyák már elérhetőek Olaszországban, és 2024 folyamán fokozatosan válnak elérhetővé a 12 UniCredit leánybanknál – így Magyarországon is – az összes ügyfél számára. Ez mintegy 20 millió kártyát jelent – közölte a bank.

„Az UniCredit és a Mastercard egyaránt a jövőre összpontosít. Az UniCredit európai bankhálózatát és innovatív attitűdjét, valamint a Mastercard kártyás fizetések terén szerzett szakértelmét ötvöző partnerségünk lehetővé teszi, hogy egyszerű, mindenki számára elérhető és fenntartható módon megvalósított élményt nyújtsunk minden európai ügyfelünk számára. 

A közösségeink támogatása azt jelenti, hogy mindenkinek hozzáférést biztosítunk a szükséges pénzügyi eszközökhöz”

 – fogalmazott  Alberto Palombi, az UniCredit csoportos fizetési megoldásokért felelős vezetője.