„1.000.000 Ft/hó. Hogy az első kérdésre válaszoljunk. Szakácsot és séfet keresünk” ezekkel a mondatokkal adott fel hirdetést a JOLA kívül, belül otthon nevű oldal a Facebookon, amelyet jelenleg 139 ezren követnek.

Havi egymillió forintos fizetéssel keresnek szakácsokat Budapestre és környékére

A JOLA Holdinghoz köthető, fő profiljaként építőanyag-kereskedelemmel foglalkozó vállalat honlapja szerint nemcsak építőipari üzletekkel, hanem vendéglátóegységekkel is rendelkezik Magyarországon, többek között Szombathelyen, Komlón, Gyálon, Felsőcsatáron és Szigetszentmártonban. A feladott hirdetésben Pest megyei és budapesti éttermeibe keres séfet és szakácsokat főállásban. Azt írják, hogy éttermeik között van belvárosi fine dining étterem, szálloda, pizzéria is.

„Részünkről valóban korrekt fizetést, főállást, szabadságot személyzeti étkezést, kedvezményes nyaralási lehetőséget kínálunk” – fogalmaz a cég.

Kereseti lehetőség nettó egymillió forint/hónap,

szállást viszont nem biztosítanak. 

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy először tette közzé a járási fizetési adatokat a Központi Statisztikai Hivatal. Ebből kiderült, hogy van olyan budapesti kerület, ahol már bruttó 950 ezer forint volt az átlagkereset, de olyan járás is található az országban, ahol 350 ezer forint alatt mozog az átlag. 

Szakértők mondják el az igazságot, hogy mekkora fizetés kell 2024-ben Magyarországon a tisztes megélhetéshez

Olyan gyors volt az elmúlt két áremelkedési üteme, hogy alapjaiban borult fel a jövedelmi helyzet és a fizetések értékének hétköznapi megítélése. Épp ezért szakértőket kértünk meg, mondják el, hogy 2024-ben Magyarországon mekkora jövedelem kell ahhoz, hogy egy átlagos magyar az alapvető kiadásain felül még félre is tudjon tenni a havi keresetéből.