BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közép-Európa az idei pezsgőkonferencia fókuszában

Idén már hetedik alkalommal rendezik meg Etyeken a Pezsgőkonferenciát, amely ezúttal a közép-európai pezsgőpiacot vizsgálja meg több szempontból is. A szervezők szerint az eseményen a legkiválóbb hazai és nemzetközi szakemberek adják át tudásukat, és az előadásokon kívül birtokbemutatók és kóstolós mesterkurzusok is a Pezsgőkonferencia részei lesznek.

A szeptember 5-i Pezsgőkonferencia bemutatja a szakma számára a legfrissebb trendeket az egyes területek „nagyágyúinak” tolmácsolásában – állítják a szervezők. Az elméleti alapot kóstolásos tapasztalatok egészítik ki, és idén is megtartják a gasztrokulturális élményt ígérő Pezsgőünnepet.

Pezsgőkonferencia
Közép-Európa piaci lehetőségeit is vizsgálja az idei Pezsgőkonferencia / Fotó: Roxer Produkció 

Az idei konferencia a közép-európai régió lehetőségeire fókuszál Sparkling Central-Europe címmel. A téma átfogó felvezetésére Müller Kornél, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója vállalkozott. Közép-Európa átalakuló pezsgőpiacát elemzi, amelyet kiválóan árnyal majd Hollósi Dávid, az MBH Bank agrárüzletága ügyvezető igazgatójának üzleti, gazdasági szempontú értekezése. Lengyelország pezsgős eredményeit és lehetőségeit az elismert Tokaj-szakértő, a Borászok Barátja díjas Wojciech Bonkowski, a régió első Master of Wine szakértője tárgyalja.

Szó lesz arról is, hogy „hogyan csinálják az olaszok”, Romeo Dellera, a Berlucchi értékesítési igazgatójának kóstolója keretében, Balla Géza pedig erdélyi pezsgős eredményeiről tart előadást. Ezeken kívül szlovákiai és szerbiai előadók színesítik a programot, és nem marad el az etyeki eredetvédett pezsgők kóstolója sem.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.