Világgazdaság

A Tilos Rádió a melegek ellen tüntetők ellen szervezkedik

A Tilos Rádió 7térítő című műsorának házigazdái - magánszemélyként - élő rádióadásban kezdték el az első hazai ellen-ellentüntetés szervezését.

A demonstráció célja a szabad véleménynyilvánítás erőszakos elfojtására tett kísérletek elleni tiltakozás.
 
A műsor készítői és meghívott vendégeik a rádióba betelefonáló és a műsort folyamatosan a Tilos weboldalán kommentáló hallgatókkal közösen fogalmazták meg, hogy mi célból vonulnak az utcára. A találkozó 2008. július 5-én, szombaton 15:30-kor a budapesti Deák téren lesz.

A hétvégi Meleg Büszkeségi napi LMBT-felvonulást szervező egyesület székhelyének helyet klubot néhány napja, a helyszínen szórakozó vendégek életét is veszélyeztetve felgyújtották. Az interneten szélsőséges csoportok csapatokat toboroznak a melegfelvonulás megzavarására és a felvonulás résztvevőinek megtámadására – Budapest morális védelme érdekében.

A demonstráció az elharapózott erőszakra kívánja felhívni a figyelmet, és teljes szolidarást kíván vállalni a melegfelvonulás résztvevőivel.

A VGO egy Tilos rádiós kurátortól úgy értesült, hogy csupán a 7térítő műsor egyéni akciójáról van szó. A rádió - mint közösség - nem áll az ellen-ellentüntetés mögött, nem adja a nevét hozzá. Ehhez a kuratórium közgyűlési határozata szükséges, erre ugyanakkor nem fog sor kerülni, mivel nem szolgálja a rádió érdekeit - tette hozzá a név nélkül nyilatkozó kurátor.

Tilos Rádió meleg büszkeség napja