Világgazdaság

Egy pályázó a Tüskecsarnokra?

Ketten vásárolták meg az 1,2 millió forintos dokumentációt, azonban a megadott határidőig csak egyetlen pályázat érkezett a Tüskecsarnok üzemeltetésére – tájékoztatta a Világgazdaságot a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.

Döntés a pályázat kiértékelése után, július első felében várható. Úgy tudjuk, az egyetlen pályázó egy olasz ingatlanhasznosító cég, vélhetően a Gestim csoport. A jelentkezőknek 100 millió forint biztosítékot kellett fizetniük az MNV számlájára, emellett igazolniuk kellett a pénzügyi és gazdasági alkalmasságot a vagyonkezelési szerződésben foglaltak teljesítésére.

Az 1996-ra tervezett, majd lemondott világkiállítás egyik helyszínén, az Infopark mellett álló Tüskecsarnokot és a hozzá tartozó ingatlant adják vagyonkezelésbe, a pályázónak pedig a kiírásnak megfelelő kongreszszusi központot kell kialakítania, majd 25 évig üzemeltetnie. Az üzemeltetésből befolyó, remélt haszonból az állam nem kér részesedést. A nemzeti vagyonkezelő társaság további részleteket a pályázat kihirdetése után közöl.

További részletek itt olvashatók.

Gestim TriGranit Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Tüskecsarnok Részvénypiacok SZDSZ-ügyek InfoparkDeviza- és árupiac