Világgazdaság

Továbbra is erős maradt a forint

Továbbra is erős a forint a bankközi devizapiacon, csütörtökön negyed tízkor 235,70/80 forintot ért egy euró, szemben a szerda délutáni 235,85/95 forinttal.

Az euró árfolyama időközben járt 235 forint magasságában is, mert a Fed kamatdöntése újabb lökést adott a mostanában minden kedvező hírre jelentős erősödéssel reagáló forintnak - mondták el kereskedők.

A csütörtök reggeli adásvétel csendesen indult, a kereskedők értékelése szerint továbbra is jelentős a vételi érdeklődés, így nem zárható ki a forint további erősödése sem, bár egyelőre nem alakult ki erőteljes irányzat.

A forint a dollárral szemben is erősödött. Éjszaka 150 forint alatti árfolyamon is született dollár üzlet, csütörtökön délelőtt 150,50 forint volt az amerikai deviza árfolyama a szerdai 151,20/30 forint után.

A bankközi forintpiacon változatlan a helyzet: a likviditásbőség miatt tartja magát az alacsony, 7,50 százalékhoz simuló kamatszint.

MTI Eco-->

forint KK - Főoldal bal Mercedes-gyár épül Kecskeméten dollárDeviza- és árupiac Elemzői vélemények Részvénypiacok Deviza- és árupiac euró Befektetési lehetőségek MÁV likviditásbőség