BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatmilliárdos lelépési pénz a bankvezérnek

Michael Klein, a Citi intézményi befektetői csoportjának júliusban távozott vezetője 42 millió dollárt (mintegy 6,2 milliárd forintot) kap készpénzben, illetve részvényekben a pénzintézettől.

Klien, aki ebben a hónapban döntött úgy, hogy távozik a Cititől, jövő októberig nem dolgozhat a bank egyetlen riválisánál sem - írja a Financial Times.

A pénteken nyilvánosságra hozott lelépési csomag a hitelválásg kirobbanása óta a legmagasabb összegű, amit nem vezérigazgató kapott - nagyobb, mint amennyi a Citi vezérigazgatója, Chuck Prince markát ütötte távozásakor. Prince tavaly 10 millió dolláros bónusszal, valamint 28 millió dolláros részvényopcióval távozott a banktól.

Bár Klein, aki saját akaratából távozott, kifizetése nem olyan ellentmondásos, mint a más, mostanában távozásra kényszerített bankvezéré, mégis felerősítheti a politikusok és a közvélemény rosszallását a kifizetett összegek nagyságát illetően, főleg, hogy a pénzintézetek hatalmas veszteségeket könyveltek el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.