Világgazdaság

KGFB: bejött az Allianz-nak az új stratégia

Átlagosan 30 ezer forintért lehet idén kötelezőt kötni, legtöbben az Allianz biztosítót választják. Gyorsjelentés a PBA Praeventio biztosítási alkusztól.

A piacvezető biztosító eddig 29 százalékos részesedést ért el, eredményét azonban árnyalja, hogy az alkusz honlapján ő vezeti a felmondások kategóriáját is, ebben 15 százalékos a részesedése. (Igaz, mivel a piacon az Allianznak van messze a legtöbb kgfb-s ügyfele, netto eredménye vélehtően még így is jobb lesz, mint sok kisebb szereplőnek, amellett piaci várakozások szerint idén a társaság jóval kevesebb ügyfelet veszít majd el, mint a korábbi években.)

A PBA oldalán a lista végén az MKB Biztosító, a Signal és az Uniqa áll - az idei kampányban eddig gyakorlatilag mérhetetlen az eredményük a webolalon eddig megkötött 16 ezer szerződés alapján. Ezekből látszik az is:a kötések átlagos díja 29 400 forint körül van.

Az árak tekintetében egyébként az Uniqa vezet 39 ezer forintos átlagdíjával. A legalacsonyabb átlagos kötési díj a K&H-ra jellemző: ez 15 ezer forint. Az új szerződések megkötésének versenyét az Allianz vezeti: 30 százalékos kötési kedvezménye sok embert csábít a társasághoz. Az Allianzot követi az idén alakult Wabard, amely díjképzése alapján a 2008-as szezon slágere a „fapados” kategóriában. Átlagdíja mindössze 21 ezer forint, a tortából eddig 17 százalékos részt hasít.

A MÁV biztosító egyesület csődje úgy tűnik nem volt végzetes hatással az egyesületi formában működő biztosítókra: a Közlekedési Biztosító Egyesület (KÖBE) ugyanis 14 százalékos részesedésével a harmadik az új kötéseket tekintve (átlagdíja 34 ezer forint).

Autók Pénzügyi és gazdasági válság mkbPénzügyi és gazdasági válság köbe Uniqa autóipar Elemzői vélemények pba praeventio Bűnügyek Allianz Befektetési lehetőségek Piacbefolyásoló adatok Wabard BÉT kgfb