Világgazdaság

"A szavazók egy részének elvesztését vállalni kellett volna" - véli az SZDSZ tanácsadója

Ez nem kakaskodás, hanem egészséges versengés, ami a demokratikus politika motorja – válaszolta Törő Csaba, az SZDSZ elnöki tanácsadója a Magyar Narancs Kóka-Fodor ellentétre utaló felvetésére.

Törő Csaba szerint mindkét politikus bizonyítani szeretné, hogy alkalmas pozíciójára, de a kiegyezésre való törekvés Fodorra és Kókára is egyaránt jellemző.

„Az őszt és a telet is a parlamenti küszöb felett kezdtük, ami visszaigazolja az erőfeszítéseinket. Tudható, hogy az SZDSZ-nek van egy nagyon stabil bázisa, amely jóban-rosszban kitart a párt mellett, továbbá vannak balról érkező támogatói” – mondta Törő, majd hozzátette: meg kellene szólítani az SZDSZ által közel egy évtizede elvesztett szavazókat is.

Szerinte amikor Fodor elkezdte a nyitás politikáját, elindult felfelé az SZDSZ, de nem számított ilyen ellenállásra a szocioliberális oldal részéről. „Lehet, hogy el kellet volna vállalnunk a szavazótábor egy részének elvesztését, hogy új, nagyobb bázist tudjunk kiépíteni” – mondta.

Autók Világgazdaság 10 000. lapszám elemzések - Gazdaság és Pénzügy Nemzetközi konfliktusok sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság KK - Üzlet és ember KK - HR szakoldalak Környezetvédelem - Globalizáció SZDSZ Törő CSaba BKV Vállalati jelentések KK - Vállalati szemmel MDFSZDSZ-ügyek KK - Perkalauz Felmérések autóipar Elemzői vélemények KK - Hírek röviden A KSH jelenti Reklám és Média Részvénypiacok Kóka Telebit SZDSZ-ügyek A Madoff-csalás Élelmiszerpiac Deviza- és árupiac Zöld ügyek Szakszervezet - Érdekképviselet Befektetési lehetőségek Botrányok a politikában Európai Unió Fodor biztosítás Tudomány - Kultúra BÉT Képviselői költségtérítés infokommunikáció Fidesz-ügyek