Világgazdaság

Elektronikai óriásvállalat születik - A Panasonic megveszi a Sanyot

A Panasonic 9 milliárd dollárért megvásárolja a Sanyot, ezzel létrejön a világ egyik legnagyobb elektronikai termékeket gyártó óriásvállalata.

A Panasonic a múlt hónapban jelentette be, hogy érdekelné a Sanyo megvásárlása. Utóbbi egy ideje nehézségekkel küzd, ezért viszonozta az érdeklődést, a részvényesek pedig áldásukat adták az üzletre.

A Panasonic 9 milliárd dollárért veszi meg a Sanyot, létrehozva Japán legnagyobb és a világ egyik legnagyobb elektronikai gyártóját – jelenti az AP. A Sanyo három legnagyobb tulajdonosa, a Goldman Sachs, a Daiwa Securities SMBC és a Sumitomo Mitsui Banking Corp. tárgyalta meg a cég eladását a Panasonic-kal.

A Panasonic így a többek között a Viera televíziók és a Bul-ray lejátszókat tartalmazó termékskálájához hozzáadhatja a Sanyo erősségeit: az újratölthető akkumulátorokat és a napelemeket. Az elemzők szerint az üzlet hosszú távon válik igazán a Panasonic hasznára, hiszen így az eddig nélkülözött zöld szektor irányába is nyithat.

Autók Daiwa Securities SMBC Pénzügyi és gazdasági válság Panasonic Goldman Sachs autóipar Elemzői vélemények Sanyo repülés TEÁOR Sumitomo Mitsui Banking Corp.A Madoff-csalás BÉT MÁV infokommunikáció