Világgazdaság

Teljesen Lantos Csabáé a Heti Válasz

A Heti Válasz egyedüli tulajdonosává vált december 16-án a lap üzletrészeinek huszonöt százalékát birtokló - Lantos Csaba érdekeltségébe tartozó - Csemgandó Kft - olvasható a Heti Válasz Kiadó lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A tranzakcióig a 75 százalékot tulajdonló Csák János, Kékessy Dezső és Szabadhegy Péter a jövőben a tanácsadó szerkesztőbizottság tagjaként segítik a szerkesztőség munkáját. Az ügylettel egyidejűleg a menedzsment három tagja – Borókai Gábor főszerkesztő-lapigazgató, Bánhegyi Zsófia, lapigazgató-helyettes és D. Nagy Ibolya gazdasági igazgató – tőkeemelés révén, együttesen 5 százaléknyi tulajdonrészt szereztek.

Lantos Csaba a változást a médiavilágban zajló jelentős átalakulásokkal, mozgásokkal indokolta, amelyek új lendületet és erőforrásokat igényelnek a nyomtatott sajtóban épp úgy, mint az online megjelenésben. Az új tulajdonos nem kíván változtatni a hetilap irányvonalán, de gazdasági pozícióit tovább szeretné erősíteni. A távozó tulajdonosok szerint a Heti Válasz mind befektetési, mind kulturális értékteremtési reményeiket beváltotta, ezért is maradnak szívesen tagjai a lap szellemiségét befolyásoló értelmiségi körnek.

Hirdetési és lapárbevétele növekedésének eredményeképpen a Heti Válasz Kiadó nyereséggel zárta a 2007-es évet.

Autók borókai gáborReklám és Média elemzések - Gazdaság és Pénzügy sztrájk Pályázati forródrót Lantos Csaba Politikai közvélemény-kutatások BKV Vállalati jelentések média Felmérések autóipar Elemzői vélemények Heti Válasz Bűnügyek Digitrend A KSH jelenti Reklám és Média Részvénypiacok A Madoff-csalás Deviza- és árupiac Botrányok a politikában Egyesült Államok biztosítás Tudomány - Kultúra BÉT MÁV kgfb infokommunikáció Fidesz-ügyek