Világgazdaság

Elodázhatatlan volt - PM-indoklás Veres autócseréjéről

A pénzügyi tárca már nem halaszthatta tovább a miniszteri, illetve a szakállamtitkári autók cseréjét, mivel már egyik jármű sem volt alkalmas arra, hogy "biztonsággal ellássa a szükséges feladatokat" – reagált a Pénzügyminisztérium arra, hogy Koszorús László Fidesz-képviselő pofátlanságnak nevezte, hogy a megszorítások idején a Pénzügyminisztérium két luxusautót vásárolt a tárca vezetőjének, illetve szakállamtitkárának.

A Fidesz parlamenti képviselője arra a szombati lapinformációra utalt, amelyből kiderül: Veres János pénzügyminiszter egy több mint 14 millió forint értékű, új Audi6-ost kapott, egyik államtitkára pedig 8 milliós új Volkswagen Passatra váltott.

A PM közleményében tudatta: a miniszteri autó már 300 ezer, míg a szakállamtitkári gépkocsi csaknem 400 ezer kilométert futott. Mint írták, a tárca járműparkja elöregedett, de cserére csak akkor kerül sor, amikor az már elodázhatatlan. Utaltak arra is, hogy a döntés a mostani cseréről a múlt esztendő közepén született - számol be a hirado.hu.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a "jogszabályok szigorúan meghatározzák, milyen járműveket kell beszerezni miniszteri, illetve szakállamtitkári beosztású állami vezetők számára".

Passat Audi6Pénzügyi és gazdasági válság Veres Pénzügyminisztérium autócsere