Világgazdaság

25 milliónyi cigaretta a hűtőkamionban

Csapóajtó mögött találták meg a pénzügyőrök az eldugott csempészcigit egy teherautóban.

A szlovén rendszámú kamion Tompánál érkezett a határhoz. Horvát sofőrje Szerbiából szállított raklapokat Ausztriába – legalábbis a papírok szerint.

Ám a pénzügyőrök nem elégedtek meg az iratok bemutatásával – közölte a VG Online-nal Sipos Jenő, a vámszervezet szóvivője –, hanem tételes vámvizsgálatot végeztek a járművön. Mint annyiszor, most is jónak bizonyult a szimatuk: a hűtős tehergépkocsi homlokfalánál egy gyárilag kialakított csapóajtót találtak.

A rejtekhelyről mintegy négyezer karton Memphis Classic, Memphis Air Blue és Memphis Blue márkájú, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

A vámhatóság a közel 25 millió forint értékű dohányterméket és az átalakított szállítóeszközt lefoglalta, a gépjárművezető ellen pedig csempészet bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

BÉT - Napi események csempészCashline Kft Nyers Rezső Generali Cashline Kft EBRD General Motors Zwack Unicum nyrt. Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt cigaretta Magyar Telekom Nyrt. HospInvest