Világgazdaság

Az IKEA-nál dolgozna? Készüljön a BKV-használatra

716 tonna – ennyivel kevesebb szén-dioxidot bocsátana ki az IKEA, ha 630 magyar dolgozója tömegközlekedésre cserélné az autóját. Ekkora mennyiségű szén-dioxiddal 4 725 nappalit lehetne megtölteni!

A felismerés eredményeként, az év végéig BKV bérletet kapnak az IKEA magyar munkatársai. A kollégáktól induló kezdeményezés célja nem egyszerűen a spórolás, hanem a vállalat ökológiai lábnyomának csökkentése - közölte a cég.

Az idei cél, hogy a dolgozók legalább 30 százaléka válassza a tömegközlekedést autója helyett, ezzel radikálisan csökkentve a vállalat szén-dioxid-kibocsátását.

A vállalat folyamatosan hibridre cserélt autóflottával is törekszik az ökológiai lábnyom könnyítésére.



Az energia pénz

Az elmúlt 4 évben energiatakarékos égők használatával, több mint 9 milliárd forintot takarítottak meg az irodákban és az áruházakban.

Az így kigazdálkodott összeg pedig azt is lehetővé teszi, hogy a cég az idén 100 százalékban megújuló elektromos energiát felhasználva üzemeltesse régióbeli áruházait.

A vállalat a vásárlókat is takarékosságra ösztönzi, folyamatosan szorítja ki kínálatából a tradicionális égőket, helyükre energiatakarékos izzók kerülnek, melyek fogyasztása 80 százalékkal alacsonyabb, élettartamuk pedig 10-szer hosszabb.

2005 óta a szelektív gyűjtésnek köszönhetően 2,7 milliárd forintot spórolt meg a cég.

IKEA energia BKV szelektív izzó