Világgazdaság

Egy forintért kelt el az FC Tatabánya

Az amerikai tulajdonos egy forintért adta el az NB II-es labdarúgócsapatot Tatabánya önkormányzatának.

Az FC Tatabánya NB II-es labdarúgócsapatának amerikai tulajdonosa, David Altomare kivonul a tatabányai foci támogatásából és 95 százalékos üzletrészét egy forintért átadta az önkormányzatnak – jelentette be a csapatot üzemeltető társaság felügyelő bizottságának elnöke - írta a bama.hu az MTI cikke alapján.

 Lévai Ferenc közölte, hogy a város biztosítja a csapat működtetéséhez szükséges feltételeket, és az FC Tatabánya  hétfőn megkezdte a felkészülést a következő idényre. A távozó ecuadori Octaviano Zambrano helyett P. Nagy László lesz a gárda vezetőedzője, munkáját Mátyus János játékos segíti. Az ügyvezető igazgatói feladatokat Bolla Krisztiánra bízzák, aki eddig technikai vezetőként dolgozott a kék-fehéreknél.

Az elnök elmondta, az önkormányzat társtulajdonost és támogatókat keres, de csak komoly elképzelésekkel és biztos anyagi  háttérrel rendelkező partnerben gondolkodnak. A jövőre százéves tatabányai sportág mindenképpen képviseltetni szeretné magát az NB II-ben.

A Tatabánya FC-t működtető Sziget Foci Kft-ben korábban David Altomare és az önkormányzat fele-fele arányban vállalt részt a csapat finanszírozásából.

Az önkormányzat többek között ingyenes létesítményhasználatot biztosított. A csapat működtetésére a város idei költségvetésében 30 millió  forint szerepel, de keresik a forrásbővítés lehetőségeit – mondta Lévai Ferenc.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek